Despre LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

LSRS – O casă departe de casă

LSRS a luat naştere din dorința fondatorilor de a contribui la coagularea comunităților de studenți și de absolvenți români din străinătate, de a le oferi acestora o structură de reprezentare și o platformă activă de relaționare. Mai mult decât atât, Liga a fost înființată din dorința de a oferi sprijin concret acestor tineri români atât pe parcursul pregătirii pentru admitere și studiu în străinătate, cât și cu privire la perspectivele profesionale de după absolvire, inclusiv prin promovarea întoarcerii “spre casă”.

LSRS – Meritul tău, sprijinul nostru, viitorul României

LSRS caută să ofere studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate:

 • Reprezentare, prin intermediul celor 30 de Filiale și reprezentanțe LSRS pe întreg globul.
 • Networking, prin intermediul Forumului Studenților Români din Străinătate și prin evenimentele periodice organizate în întreaga lume, inclusiv cu sprijinul Ambasadelor și Consulatelor României.
 • Informații despre studii în străinătate, prin intermediul wiki.lsrs.ro și „Go Study”, proiecte susținute de membrii din filialele LSRS din diverse țări.
 • Consiliere pentru studiul în străinătate și consiliere juridică gratuită, prin programe de mentorat, schimburi de experiență, seminarii de susținere a studiilor în străinătate offline și online.
 • Oportunități de implicare și participare la inițiative ce vizează dezvoltarea României, prin evenimente precum „Forumul România Jună”, sau proiecte desfăşurate în cadrul CÆSAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români): colocvii (CÆSAR HiTech; Mediu 2030), cocktail-uri informale, sau publicații.
 • Cadru de cunoaștere și recunoaștere, prin proiectul „Români de Elită”, care prezintă modele de succes demne de urmat de către tinerii din țara noastră, sau prin intermediul Galelor anuale ale LSRS.
 • Sprijin pentru întoarcerea acasă, prin evenimente precum „Business Consulting Case Study Event”, sau prin programul „Hai Acasă!”, care face cunoscute oportunități de carieră în România

LSRS în cifre

 • 13.500+ membri LSRS, studenți și absolvenți din peste 55 de țări
 • 250+ voluntari activi LSRS
 • 39  de filiale și reprezentanțe LSRS în întreaga lume
 • 500.000+ vizitatori site-uri LSRS (lsrs.ro, wiki.lsrs.ro, gostudy.lsrs.ro)
 • 10.000+ beneficiari anuali ai proiectelor LSRS (evenimente din Filiale, GalaLSRS, Caravana și Mentorat LSRS, Hai Acasă!, evenimente de carieră)