April 23, 2015

Finaliști 2015

1. Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale

 

ANPCDEFP Radulescu Denisa

Denisa RĂDULESCU este studentă în anul II la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”  din Pitești la Facultatea de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării. În primul an de studii s-a remarcat prin rezultate deosebite, fiind una din cei care au terminat anul cu note de 10 și a luat locul I la Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești organizată de  Brâncoveanu. Încă de la început, Denisa s-a implicat în proiectele universității, fiind parte din Asociația Studenților Brâncoveni și lucrând ca stagiar la Departamentul de Relații Internaționale și PR. În vara anului I, și-a consolidat experiența obținută beneficiind de un stagiu de practică la International Relations Office din cadrul Institutului Superior de Contabilitate și Administrație din Porto, continuând cu un stagiu de studii Erasmus + pentru anul 2014/2015 la Institutul Politehnic din Porto – Institutul Superior de Contabilitate și Administrație din Porto.

 

2. Centrul de Informare Europe Direct București

CED Dumitrescu Roxana   Roxana Marina DUMITRESCU este absolventa a facultatii de Stiinte Politice si Gestiune Publica, cu specialitate Uniunea Europeana la Universitatea Miguel Hernandez de Elche, Spania si urmeaza sa inceapa primul an de Master in Relatii Internationale. Roxana a mai efectuat si alte internship-uri la Amsabada Romaniei la Madrid, Ambasada Romaniei la Paris si Delegatia Romaniei in Bruxelles. Este pasionata de atletism. In prezent desfasoara un sejur lingvistic in Italia si se pregateste pentru examenul de C1 al limbii italiane in Perugia. Pe termen lung, ea aspiră la o carieră publică în domeniul relațiilor Nord- Atlantice. Interesele sale academice și profesionale cuprind arii de activitate precum relatiile internationale, cu un interes deosebit in pace si siguranta si relatiile euroasiatice, îndeosebi cea energetică, respectiv cea externă și de securitate. Roxana vorbeste fluent franceza, spaniola, romana si italiana. Ea a dobândit abilități foarte bune de comunicare și de lucru în echipă într-un mediu cultural divers.
CED Szabo Sabrina  Sabrina SZABO este studenta in Anul II la Imperial College London, nominalizata in primele doua universitati din lume in QS Rankings. Desi studiaza matematica, mereu a fost pasionata de PR, cat si de imaginea tarii in contextul european.  De aceea, pe parcursul liceului a fost reprezentanta Colegiului National Iasi in proiecte precum Leonardo da Vinci sau Comenius. Interesele ei s-au extins ulterior, devenind membru CJE Iasi, iar mai tarziu, year representative in cadrul facultatii. Curiozitatea fata de domeniul economic a indemnat-o sa urmeze o scoala de vara la Oxford University, unde a fost premiata pentru cel mai bun proiect de advertising. Considera ca stiintele reale studiate au ajutat-o sa dobandesca o buna gandire analitica, iar interesele ei combinate au indreptat-o spre implicarea activa in prezent in comunitatea studentilor romani din UK. In viitor, ar fi interesata de o cariera in domeniul diplomatic pentru a ajuta la promovarea imaginii Romaniei in afara granitelor.
 
3. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare

 

CNCAN Bumboiu Raluca     Raluca-Alexandra BUMBOIU este studentă în anul III la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și se specializează în Studii de Securitate. În anul II de facultate, a beneficiat de o bursă Erasmus timp de 5 luni la Universitatea din Gothenburg, Suedia, unde a studiat Environmental Politics și welfare policies. De altfel, ca urmare a unui curs legat de politicile de mediu din timpul mobilității în Suedia, Raluca și-a ales ca           temă de licență domeniul securității energetice. În plus, în timpul petrecut la universitate, ea și-a consolidat experiența academică, devenind co-fondatorul Grupului de Studii de Securitate (GSS-FSPUB), o organizație studențească destinată promovării implicării academice a studenților, unde coordonează Departamentul de Comunicare. De asemenea, tot pasiunea pentru comunicare a determinat-o să urmeze un program de internship la Departamentul de Relații Publice al Universității din București, dar și un stagiu la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Pe termen lung, Raluca plănuiește să urmeze un program de Master în Marea Britanie sau Suedia și să își consolideze cunoștințele de limbă suedeză, pe care a început să o studieze în timpul mobilității Erasmus.

CNCAN Dragomir Alina

     Alina DRAGOMIR va absolvi anul viitor facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. A desfășurat un semestru Erasmus în Varșovia, Polonia în cadrul primei Universități private din țară, Warsaw School of Social Sciences and Humanities. Încă din timpul anilor de liceu s-a implicat în diverse activități de voluntariat în cadrul  Consiliului Județean al Elevilor din Galați și în cadrul centrului de voluntariat                    C.E.T.A.T.E. pe departamentul Cultură și Sport. În anii de facultate a continuat  activitatea de voluntariat în cadrul Organizației Internaționale de studenți AIESEC unde a intrat în contact cu domeniul resurselor umane și a făcut parte din echipa de organizarea a Conferinței Naționale AIESEC România. Timp de un an și jumătate a activat pe departmentul de Resurse Umane,  ocupându-se de recrutarea și dezvoltarea membrilor ONG-ului. Este o fire ambițioasă și profită de orice ocazie pentru a învăța ceva nou și pentru  a se dezvolta atât profesional cât și personal.

CNCAN Vitioanu Greta

Greta-Marilena VIȚIOANU a absolvit Colegiul Național “Gh. Lazăr” din Sibiu, iar în momentul de față este studentă la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Știință și Ingineria Materialelor cu specializarea Inginerie Medicală, anul IV de studii. Beneficiază de experiența studiilor în străinătate, pe care a acumulat-o pe parcursul celui de-al doilea semestru din ultimul an de studii cu ajutorul unei burse ERASMUS+. Universitatea       gazdă a fost Universitatea Tehnică din Istanbul, Turcia,  Facultatea de Chimie și Metalurgie. Pe parcursul celor patru ani de studii a luat parte la diferite simpozioane și conferințe naționale și internaționale atât pe partea de organizare cât și participare în urma cărora a dobândit o capacitate bună de adaptare la medii multiculturale, competențe bune de relaționare interpersonală și un spirit organizatoric. A participat la conferințe precum Biomaterials, Tissue Engineering & Medical Devices  „BiomMedD” 2014.

 

4. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității

CNSAS Belibou Andrei

Andrei BELIBOU este student în anul I la University of Warwick, universitate care nu a ieșit din top 10 în Marea Britanie de la înființarea sa. El studiază politică și relații internaționale, dar interesele sale se extind peste ceea ce este în general considerat ca aparținând acestui domeniu. Scopul său este să înțeleagă cadrul cultural, social și istoric în care oamenii interacționează. Astfel, a participat la numeroase programe și evenimente, precum MUN sau TEDx, atât în public, cât și în organizare. Andrei a avut și activități de voluntariat, predând engleză în centrul social Sf. Dimitrie prin intermediul Shakespeare School sau activând în cadrul Salvați Copiii România. Înclinațiile sale academice s-au manifestat prin participarea constantă la olimpiade în timpul liceului, dar și prin hotărârea de a lua contact cât mai mult cu lumea culturală și academică. El a participat la numeroase conferințe și dezbateri, inițiativă accentuată în primul an de facultate.

CNSAS Savoaia Dan

Dan Alexandru SĂVOAIA este în prezent masterand la Central European University, Budapesta, în domeniul istoriei comparate. A absolvit studiile de licență la Facultatea de Istorie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și finalizează anul acesta un program de master în domeniul relațiilor internaționale în cadrul aceleiași facultăți. Domeniile sale de interes vizează istoria socială, relațiile și instituțiile internaționale, istoria Europei Centrale și de Est, istoria ideilor. Este interesat de activitatea de cercetare și a participat la o serie de manifestări științifice studențești din diferite centre universitare din țară. În ceea ce privește experienţa internaţională şi interculturală, a beneficat anterior de o bursă de studiu Erasmus la Universitatea Eotvos Lorand, Budapesta, și a participat la școli de vară organizate în Lublin, Varșovia, Cieszyn (Polonia). Pe lângă pasiunea sa pentru istorie, Dan Alexandru a cultivat un interes pentru cinematografie și digital storytelling.

CNSAS Tena Raluca

Raluca Georgiana ŢENA este din Bucuresti si are 22 de ani. Ca pregătire profesională, a studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice în limba franceză, în  cadrul Facultății de Ştiinţe Politice-Universitatea din Bucureşti. În plus, a avut oportunitatea să efectueze şi un stagiu Erasmus la Universitatea Galatasaray-Istanbul, Turcia, Facultatea de Ştiinţe economice şi administrative, Departamentul de Ştiinţe Politice. Dintre pasiunile sale, poate aminti media şi comunicare, istorie (studiul comunismului) şi studiul limbii franceze. Interesul ei pentru media şi jurnalism a fost susţinut de faptul că a lucrat la un radio pentru copii, în timp ce istoria a început să o intereseze în timpul liceului. Chiar dacă a absolvit o clasă cu profil real în cadrul Colegiului Naţional “Sfântul Sava”, istoria a rămas mereu un reper în aria sa de interes. În prezent, pasiunea pentru limba franceză este alimentată de participarea la activităţile Agenţiei Universitare a Francofoniei. Pe viitor, îsi doreste să urmeze un program de master care să îmbine cele două domenii studiate în timpul licenței.

5.Departamentul pentru lupta antifraudă

DLAF Motoc IoanaIoana MOȚOC este studentă în anul I la Facultatea de Drept The Dickson Poon School of Law din cadrul universităţii Kings College London, universitate aflată pe o poziţie de top în clasamentele internaţionale. Încă din timpul liceului a participat la numeroase concursuri de oratorie si dezbateri care i-au trezit pasiunea pentru Drept, iar anul acesta a luat parte la competiții de negociere organizate de firme prestigioase din Londra. Are un interes deosebit pentru istorie, cazuri judiciare, politică internațională. Astfel a participat la seminarii internaționale în Freiburg pe tema Uniunii Europene sau chiar în oraşul natal, Braşov, organizat de Detecon, pe tema consultanţei manageriale. Voluntariatul în cadrul clubului InterAct Braşov în cadrul căruia a fost vicepreşedinte şi organizarea unor tabere în cadrul comunității germane din Braşov s-au dovedit a fi activități foarte importante ei care au format-o pentru cursurile pe care le urmează la King’s College London. De-a lungul formării sale a învățat cât de importantă este cunoaşterea drepturilor individuale şi este determinată să îi ajute şi pe alții să le cunoască, sperând să contribuie într-o anumită măsură la o lume mai dreaptă social.

6. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”

IEH Ciobanu CatalinaCătălina-Andreea CIOBANU urmează în prezent cursurile de masterat în Finanţe și Contabilitate la Universitatea de Știinţe Aplicate din Frankfurt am Main (Germania). Programul este cu predare bilingvă engleză-germană și reprezintă cel de-al doilea masterat al sau. Anterior a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul A.S.E. București și a obţinut o diplomă de Masterat în Economie Internaţionala și Politici Economice de la Universitatea Goethe din Frankfurt am Main, ambele programe fiind cu predare integrală în limba engleză. Pe durata studiilor, Cătălina s-a implicat în diverse activităţi extra-curriculare fiind șefa de clasa și de serie, voluntar AIESEC Germania, membru în Comitetul Drepturilor Omului la Bucharest Model United Nations, studenta a școlii de vară „Dezvoltare durabilă și Securitate” organizată de Universitatea Naţională de Apărare Carol I, câștigătoare a fazei naţionale și deci finalistă în faza internaţională din Paris a competiţiei „Citizen Act II” organizată de Société Générale în 35 de ţări.

454Iulia Delia POPA a urmat timp de 3 ani cursurile universității Leeds Metropolitan din Anglia, unde a studiat artele spectacolului, o combinație de practici artistice contemporane și studii culturale, terminând cu First-Class honours. Fiind o persoană cu interese diverse, Iulia s-a implicat și într-o societate studențească axată pe proiecte de antreprenoriat social și a fost aleasă International Students’ Officer în uniunea studenților, reprezentând interesele studenților internaționali în universitate și facilitându-le integrarea în țara gazdă. În ultimul an a făcut practică la un ONG educațional ale cărui proiecte  aveau ca scop introducerea unor teme ca sustenabilitatea sau dreptatea socială în curriculum. Acesta a fost un moment de cumpănă în care a dezvoltat o reală pasiune pentru educație, motiv pentru care urmează în prezent un master în studii educaționale la KU Leuven în Belgia. În viitor își dorește să exploreze în continuare acest subiect printr-un doctorat pe teme de filozofia educației și ulterior să rămână în mediul academic ca profesor universitar.

IEH Stan Aura

Aura STAN este doctorandă în Filologie și Studii Culturale la Universitatea din București, fiind bursieră a Academiei Române. A absolvit un program de masterat – cu media 10 – în Studii Literare Românești în cadrul aceleiași universități. Totodată, Aura este absolventă de Jurnalism și Științele Comunicării, iar în anul 2013 a primit distincția „Studentul Anului”, pentru ca un an mai târziu să fie laureată în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Educație, organizată sub egida Uniunii Studenților din România. Pe durata studiilor, Aura a beneficiat de o mobilitate Erasmus la IEP Lyon (Institut d’Etudes Politiques de Lyon, Sciences Po Lyon), precum și de un stagiu de cercetare doctorală la Univesitatea Sorbonne Nouvelle 3, Paris. Între timp, Aura a cochetat și cu presa scrisă, fiind nominalizată, după numai un an de experiență, la titlul de „Tânărul Jurnalist al Anului 2011”. Pe lângă conferințe (inter)naționale, școli de vară și articole academice, tânăra scrie recenzii muzicale, acoperind concertele unor artiști ca Lara Fabian, Sarah Brightman, Indila, Scorpions.

7. Institutul European din România

PhotoElena ILIE a absolvit University of Reading (Marea Britanie) cu 1st class Bachelor of Arts în Business Economics with Management, cât și Academia de Studii Economice din București în Relații Economice Internaționale. Pe durata studiilor, Elena a efectuat un stagiu în Parlamentul României, Direcția Studii și Documentare Legislativă, ceea ce i-a permis să se familiarizeze cu diverse proiecte de cercetare și întocmire de rapoarte. Elena are un interes deosebit pentru activitățile privind dezvoltarea societății; de aceea, de-a lungul anilor s-a implicat în multe proiecte de voluntariat precum oferirea de meditații pentru copiii din cadrul unei școli primare din Anglia. Toate aceste activități extra-curriculare i-au permis Elenei obținerea diplomei  „The RED Award” pentru experiență și dezvoltare personala.

IER Mihailescu Silvia

Silvia MIHĂILESCU este studentă în anul II în cadrul University of Bath, unde studiază Economie și Politică. Deși în timpul liceului a demonstrat un interes ridicat față de domeniul tehnic și lingvistic, a luat decizia de a se orienta spre studiul relațiilor internaționale și al afacerilor externe din dorința de a aduce o contribuție socială și de a reprezenta interesele oamenilor în cadrul procesului de decision-making. Silvia este colaborator la Centrul Român al Energiei, o asociație non-guvernamentală ce apară interesele energetice românești la nivelul european și, în viitor, dorește să activeze în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

IER Tatu Mihai

Mihai Adrian TATU a absolvit Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta, iar in prezent este student al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, in anul III de studiu. In semestrul al II-lea al anului universitar 2014-2015 a fost bursier prin programul Erasmus si a studiat la Universitatea din Istanbul, Facultatea de Drept in perioada februarie-iunie 2015. Dupa absolvirea facultatii, va urma cursurile organizate de Institutul Diplomatic Roman si va sustine examenul de admitere in Corpul diplomatic si Consular al Romaniei organizat de Ministerul Afacerilor Externe.Este pasionat de calatorit, in special pe trasee montane,  fotografie, sport, lectura si cinematografie.

IER Teau Antonia

Antonia TEAU este studentã în anul doi a Universitãții Durham, a treia cea mai veche în Marea Britanie și situatã actual pe locul 5 în UK. Pe parcursul primului an de facultate, ea a studiat Politicã, Relații Internaționale și Business, manifestându-și interesul pentru aceste domenii prin participarea la diferite evenimente si dezbateri, prin implicarea în activitãți de debate precum Model United Nations (MUN) și prin apartenența la organizația “The Durham University Politics and International Relations Society”. Antonia este pasionatã de subiectul Uniunii Europene și relațiile diplomatice ale Romaniei cu statele membre. Interesul pentru științele sociale l-a dezvoltat încã din timpul liceului, prin activitãți de voluntariat precum alegerea ca membru în
cadrul programului internațional YouthBank, ceea ce i-a dezvoltat spiritul antreprenorial, atitudinea proactivã, constructivã si bazatã pe încredere.

IER Ursu RomanRoman URSU este student la Universitatea Paris Ouest Nanterre (Franța). Recent a terminat al II-lea an de Drept Francez-Drept Rus și primul an de filozofie. În 2014 s-a înscris în Liga Drepturilor Omului și participă la organizarea festivalului « Idées dangereuses » (bazat pe programul « Festival of Dangerous Ideas » din Sydney ). În prezent lucrează la editarea unui articol de istorie comparată a vinurilor francez și basarabean.

8. Institutul Național de Statistică

INS Adamescu SiminaSimina ADAMESCU a absolvit cu succes Facultatea de Biotehnologie, din cadrul University of York, universitate care deține locul 3 în Marea Britanie în domeniul Bio- Științelor. Ea își va continua studiile cu un Master în bioinformatică și modelare statistică la aceeași Universitate. Simina a lucrat timp de un an la o companie de biotehnologie din Anglia, numită Green Biologics, unde a reușit să aducă compania in pragul producției industriale de bio-butanol. Tot în cadrul anului in industrie, Simina și-a descoperit interesul pentru analiză de date si modelare statistică și a decis să urmeze o carieră in acest domeniu. Simina iubește activitățile extracuriculare, de aceea pe durata studiilor a fost membru de comitet pentru diferite societați, precum societatea copiilor cu dizabilități si societatea ENACTUS. Simina e fluenta in limba engleza si spaniola, iar de doi ani studiază limba rusă.

9. Ministerul Afacerilor Externe

MAE Butuc Ovidiu - DESCRIERE !!

Ovidiu BUTUC este ambitios, pozitiv si intotdeauna motivat pentru a face o diferenta in viata celor din jurul sau. Crede cu tarie ca fiecare dintre noi poate atinge succesul indiferent de nationalitate, cultura, personalitate. Astfel, este determinat ca actiunile sale sa se indrepte catre realizarea scopului sau si in consecinta, catre succesul personal. In acelasi timp, este determinat sa aduca valoare cercului sau de cunostinte personale si profesionale in asa fel incat toti cei care il cunosc sa aiba de castigat intr-un fel sau altul.

MAE Chircea AlexandruAlexandru CHIRCEA a urmat cursurile Şcolii de Aviaţie Regional Air Services unde, în urma promovării examenelor teoretice şi practice susţinute la Autoritatea Aeronautică Civilă Romana, a obtinut licenţa de echipaj de zbor – Private Pilot License PPL(A). În prezent este student în anul 1 în cadrul Fachhochschule Wiener Neustadt din Austria la programul de studii de licenţă în limba engleză Business Consultancy Internaţional cu major în Internaţional Finance and Accounting. De a lungul timpului a fost implicat în numeroase proiecte de voluntariat şi de caritate. Printre pasiunile sale se număra pe lângă aviaţie şi business, afacerile externe şi călătoriile. Pentru viitor îsi doreste o carieră în România în sfera afacerilor externe.

MAE Erhan AlinaAlina ERHAN a absolvit recent University of Minnesota, TC (SUA) cu Bachelor of Arts în Științe Politice, Relații Internaționale și Comunicarea Strategică. In 2013 a obtinut o bursa pentru a efectua un schimb academic la Universitatea Jochi din Tokyo, Japonia in domeniul Stiintelor Politice. Concomitent cu studiile de licență, a colaborat cu ONG-uri precum The Advocates for Human Rights și Habitat for Humanity fiind implicată în proiecte cu caracter civic și educational pentru respectarea Drepturilor Omului. Și-a dezvoltat abilitatile profesionale si personale in domeniul comunicarii strategice prin efectuarea unui stagiu la Minnesota Business Magazine unde a contribuit la proiectul de re-design integral al revistei și la elaborarea și redactarea articolelor revistei. Vorbeste engleza si rusa la nivel nativ si este cunoscătoare de germană și japoneză. În Decembrie 2014 a fost desemnată ca fiind unul dintre cei mai buni tineri care iși fac studiile peste hotare in cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova.

MAE Gavra DianaDiana Maria GAVRA a absolvit cu distincția „Cum Laude„ un program de Master (LLM) în Drept Internațional Economic și al Afacerilor în cadrul Universității din Groningen (Olanda), Universitate situată în Top 100 mondial. Programul urmat s-a axat pe înțelegerea conceptelor economice situate la baza normelor de drept al afacerilor și aplicarea lor în practică. Pe parcursul studiilor de licență în Drept din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Diana a beneficiat de asemenea de o bursă constând în participarea la un program de ”Școală de Vară„  pe tema Dreptului Comparat European, organizată de ”Fondation pour le Droit Continental” în cadrul Universității Paris I, Sorbonne. Totodată, pe parcursul programului de Master, Diana a fost implicată în activități de voluntariat pentru asociația studenților internaționali ”Nexus” precum și în cadrul revistei ”Groningen Journal of International Law„ Departamentul de Evenimente Academice. În prezent, face parte din programul ”International Alumni Ambasador„ al Universității din Groningen, reprezentând Universitatea la ”World Edcation Fair, București„ și desfășurând activități de promovare și consiliere pentru viitori studenți din România.

MAE Preotescu Ioana

Ioana PREOȚESCU a absolvit cursurile de licență la Universitatea din București, Facultatea de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene. În prezent, urmează cursuri de masterat la Institut d’Etudes Politiques (Sciences Po) în Paris, universitate clasată pe locul 5 în lume, în topul celor mai bune universități în domeniul științelor politice. Preocuparea pentru crearea unui mod optim de funcționare a relațiilor multilaterale la care România este parte, dar și relațiile bilaterale între state la nivel politic, economic și cultural, prin prisma influenței diferitelor parteneriate la nivel european, a determinat-o să își continue studiile de masterat în domeniul securității internaționale. De-a lungul anilor de studii a efecutat diferite stagii de practică în cadrul Parlamentului României – Camera Deputaților, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, iar în prezent urmează un program de internship la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite, în New York.

Cristina Pricop (2)Cristina Ioana PRICOP este recent absolventă în Politică și Studii Internaționale a University of Warwick din Marea Britanie. Concomitent cu studiile de licență, s-a implicat în activităț extra-curriculare, organizând și participând la diferite conferințe, lucrând ca voluntar pentru reformarea sistemului de detenție a refugiaților din Marea Britanie și participând la simularea Model European Union din Strasbourg. În prezent, Cristina continuă implicarea în acest ultim proiect, ocupând poziția de ofițer de legătură pentru România, având responsabilități legate de PR și strângere de fonduri. Experiența sa profesională include o colaborare în calitate de cercetător cu Uniunea Studenților din Marea Britanie și un stagiu de practică în cadrul Centrului de Informare Europe Direct București. Pe termen lung, Cristina aspiră la o carieră în domeniul relațiilor internaționale, în special europene.

Leave a Reply