March 28, 2013

C.N.S.A.S.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) participă la programul „SMART Internships” cu deschiderea unui număr de cinci poziții în cadrul instituției.
Website instituție: http://www.cnsas.ro/
Departament: Direcția Cercetare, Expoziții, Publicații – Serviciul Cercetare, Editare
Coordonator: domnul Silviu B. Molodovan, Șef Serviciu Cercetare, Editare
Adresă: Strada Matei Basarab nr. 55-57, sector 3, cod 030671, București, România
Descriere: beneficiarul internshipului va lua parte activă la toate activitățile din cadrul departamentului și va sprijini, cu expertiza de care se bucură, buna funcționare a acestuia. De asemenea, beneficiarul își va putea desfășura propria activitate de cercetare.
Natura activității: management shadowing și/sau cercetare
Scopul activității: familiarizarea cu domeniul de activitate și procedurile de lucru ale C.N.S.A.S. și inițierea în studiul arhivei create de fosta Securitate, cu relevanță pentru istoria recentă a României
Durată estimată: 3 luni (cu posibilitatea modificării)
Perioadă de desfășurare: iunie – septembrie 2013
Tip de internship: neplătit
Candidatură: formular online, CV & Scrisoare de motivație (în limba română, cu diacritice, de aproximativ 500 de cuvinte)
Pagina electronică a formularului online: http://tinyurl.com/smart-internships
Adresă electronică pentru primirea documentelor de candidatură: ramona.galantonu@gmail.com
Persoană de contact pentru întrebări: Ramona Galantonu (0743 816 993)
Date limită:
# 30 mai: termenul limită pentru completarea formularului online și depunerea candidaturilor [termen extins: 31 mai, ora 24:00]
# 10 iunie: termenul limită pentru validarea și selecția candidaturilor
# 15 iunie: termenul limită pentru anunțarea candidaturilor câștigătoare

BENEFICIARII PROGRAMULUI „SMART INTERNSHIPS” ÎN CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂȚII (C.N.S.A.S.)

Laura Ruxandu este studentă în anul al II-lea la University of Oxford, Facultatea de Drept, specializarea Drept şi Drept Francez. Laura este unul dintre cei mai valoroși candidați ai programului „SMART Intrenships”, remarcându-se în domeniul academic prin câştigarea unor importante premii şi concursuri, unul dintre acestea fiind Premiul „Simmons & Simmons” pentru cele mai bune rezultate la examenele de Drept, anul I din University College, Oxford. Interesul deosebit pentru istoria şi trecutul României este demonstrat prin premiile obţinute în timpul liceului la diverse concursuri cu tematică istorică, precum și de Menţiunea la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie, obținută în clasa a VIII- a. A participat la numeroase simpozioane, proiecte culturale, competiții de dezbateri și îi este cunoscut modul de lucru într-o firmă de avocatură prin experiența de cercetare dobândită în vederea rezolvării cazurilor de natură juridică. Laura este de asemenea implicată în activități extra-curiculare, fiind Vice-președinte al Societăţii Studenţilor  Români de la University of Oxford.

Codrina Crețu este in prezent studentă în primul an a Facultății de Relații Internaționale și Studii Politice la University of Sheffield, Marea Britanie, universitate ce deține locul 66 în lume și locul 4 în Marea Britanie în domeniul studiilor politice. Are un interes deosebit pentru istorie și politică internațională, interes manifestat prin participarea la multiple conferințe „Model United Nations” de simulare a activității ONU și dezbateri pe teme aflate în prezent pe agenda ONU. Codrina este Președinte al Asociației Națiunilor Unite Sheffield, asociație ce numără peste 200 de membrii, fiind implicată în  numeroase activități organizatorice și sociale. De asemenea, Codrina a fost manager al proiectului „Business Ideas for the Future”, în cadrul căruia a conceput și dezvoltat un plan de afaceri care a fost desemnat câștigător și care a fost prezentat și la nivel internațional în timpul mobilității proiectului  în Rijeka, Croația.

Andra Korb a absolvit recent Relații Internaționale și Politică – cu onoruri – la Coventry University, Marea Britanie, teza sa de dizertaţie având ca tema eficienţa serviciilor de informații în protecția securității naționale. A fost Ambasador al Studenţilor Universităţii Coventry în cadrul Ambasadei României la Londra, coordonator al unui proiect al Atlantic Whale Foundation şi practicant la Ecocert Deutschland. Prin aceste activități si-a dezvoltat abilități foarte bune de comunicare, muncă în echipa și a dobândit experiența de a lucra concomitent în cadrul mai multor proiecte. Are cunoștințe avansate de limbă engleză și germană.

Roxana Mastor este studentă la University of Groningen, Olanda, unde urmează programul de masterat în „Drept Internaţional si Dreptul Organizaţiilor Internaţionale cu specializare în Drepturile Omului”. Are experiență  profesională într-o firmă de avocatură, în cadrul căreia a derulat cercetări și analize juridice specifice. Roxana are bune calităţi de critic literar şi redactor, revizuind articole de specialitate ca voluntar în cadrul revistei „Honours Review”. De asemenea a realizat o serie de lucrări cu referire la Drepturile Omului în context internaţional şi, mai cu seamă, în cel al securităţii  internaţionale.

Teodora Rebrișorean este absolventă a unui master în Informații și Securitate, la University of Salford, Marea Britanie. A finalizat studiile de licență în domeniul științelor politice la Universitatea Babeş-Bolyai cu lucrarea „Biserica Ortodoxă Română şi Statul Comunist”. În acest context, Teodora a studiat documente disponibile pe website-ul C.N.S.A.S., familiarizându-se astfel cu domeniul de activitate și procedurile de lucru ale Consiliului privind fosta Securitate. A lucrat în mediul diplomatic în perioada unui internship desfășurat la Institutul pentru Diplomație Culturală Berlin,  unde a interacționat cu președinți de stat, ambasadori și miniștri. De asemenea, Teodora a efectuat un stagiu de practică la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, unde a ajutat la organizarea arhivei primăriei, iar la Institutul Diplomatic Roman a participat la seminarii și discuții cu politicieni români. Are excelente abilități de promovare de evenimente la nivel înalt prin canale media si de marketing.

Leave a Reply