Ministerul Educației Naționale participă la programul „SMART Internships” cu deschiderea a două poziții în cadrul direcțiilor de specialitate ale instituției.
Website instituție: http://www.edu.ro/
Departamente: 2 Direcții de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale
Adresă: Str. Gen. Berthelot 28-30, Sector 1, 010168, Bucureşti
Descriere: beneficiarii internshipurilor vor lua parte activă la toate activitățile din cadrul direcțiilor de specialitate și vor sprijini, cu expertiza de care se bucură, buna funcționare a acestora
Natura activității: management shadowing
Domeniu de activitate: politici de educație
Durată estimată: 3 luni (cu posibilitatea modificării)
Perioadă de desfășurare: iunie – septembrie 2013
Tip de internship: neplătit
Candidatură: formular online, CV & Scrisoare de motivație (în limba română, cu diacritice, de aproximativ 500 de cuvinte)
Pagina electronică a formularului online: http://tinyurl.com/smart-internships
Adresă electronică pentru primirea documentelor de candidatură: ramona.galantonu@gmail.com
Persoană de contact pentru întrebări: Ramona Galantonu (0743 816 993)
Date limită:
# 30 mai: termenul limită pentru completarea formularului online și depunerea candidaturilor [termen extins: 31 mai, ora 24:00]
# 10 iunie: termenul limită pentru validarea și selecția candidaturilor
# 15 iunie: termenul limită pentru anunțarea candidaturilor câștigătoare
BENEFICIARII PROGRAMULUI „SMART INTERNSHIPS” ÎN MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE
Alexandra Anton urmează programul masteral Învăţare, Medii de Învăţare şi Sisteme Educaţionale la University of Turku din Finlanda. Prin intermediul tezei de masterat pe care o realizează, Evaluarea în școlile primare. Ce face diferența dintre abordarea finlandeză și cea românească?, și-a propus să investigheze tematica evaluării elevilor încă din primii ani de școală din perspectiva factorilor de decizie și prin prisma practicilor profesorilor, ținând seama de caracteristicile culturale ale celor două țări europene. Anterior experienței de studii în străinătate, Alexandra a predat limba engleză tuturor grupelor de vârstă, de la preșcolari români și străini, la adulți corporatiști și profesori universitari, lucrând în instituții cu specific educațional și de training, atât de stat cât și particulare. În anul 2010, a înființat Spreading Education – ESL Centre, partener British Council în proiectul Global English, dobândind astfel experiență ca antreprenor în educație. La revenirea în țară, în anul 2012, în paralel cu desfășurarea studiului comparativ, a fost recrutată pentru o cercetare desfășurată de mediul non-guvernamental. Proiectul pe termen lung la care și-ar dori să contribuie îl reprezintă dezvoltarea unei școli românești autentice, după modelul SMURD – un model de eficiență și profesionalism, integrabil în sistemul de învățământ de masă și un reper pentru acesta, bazat pe principiul utilizării sustenabile a resurselor umane și materiale, axat pe abilitățile și nevoile de dezvoltare ale copiilor și profesorilor care o vor alcătui.
Robert Bogdanffy este absolvent de științe politice – magna cum laude – la Northwestern College din Iowa, SUA. Statul Iowa este des reprezentat prin deviza “Foundation in Education” ca simbol al importanței educației chiar de la începuturile statului în 1846. Robert s-a implicat în numeroase activități de voluntariat ce vizează dezvoltarea tinerilor prin educație non-formală. A lucrat în cadrul Fundației Romano-Americane „Noi Orizonturi”, participând la replicarea programului de tineret IMPACT în România și în alte țări. A colaborat, de asemenea, cu World Vision în Washington D.C. si a lucrat la International Center for Religion and Diplomacy. Are experiență în leadership universitar in Iowa și vorbește fluent engleza și maghiara.