June 26, 2013

Rezultate

REZULTATELE PROIECTULUI „SMART INTERNSHIPS” PE ETAPE

1. Etapa de centralizare a candidaturilor
Au fost înregistrate 112 candidaturi:

  • 6 candidaturi primite pentru Ministerul Tineretului și Sportului
  • 16 candidaturi primite pentru Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  • 23 de candidaturi primite pentru C.N.S.A.S.
  • 31 de candidaturi primite pentru Ministerul Educației Naționale
  • 36 de candidaturi primite pentru Ministerul Economiei
2. Etapa de screening
În cazul fiecărei candidaturi, au fost luate în considerare:
  • parcursul academic (studiile în curs și cele finalizate)
  • activitățile extra-curriculare și/sau experiența profesională
  • motivația pentru efectuarea unui internship
3. Etapa dialogurilor telefonice
Au urmat scurte discuții telefonice sau prin Skype cu cei care au transmis cele mai bune candidaturi. Dan Nechita, doctorand, Univ. George Washington (SUA); Cosmina Dorobanțu, doctorand, Univ. Oxford (Marea Britanie) și Sebastian Burduja, absolvent MBA & MPP, Univ. Harvard (SUA) au derulat acest proces.
Au fost intervievați 19 tineri cu rezultate deosebite:

Ioana ANDREI, King’s College London, Marea Britanie
Iulia ANGHELESCU, Queen Mary University, Marea Britanie
Alexandra ANTON, University of Turku, Finlanda
Sergiu-Ioan BJOLA, University College London, Marea Britanie
Robert BOGDANFFY, Northwestern College, SUA
Andreea-Doina CALBEAZĂ, Institut d’Etudes Européennes (Université Libre de Bruxelles), Belgia
Mihnea CĂTUȚI, University of Bristol, Marea Bitanie
Lucian CRĂCIUN, University of Warwick, Marea Britanie
Codrina CREȚU, University of Sheffield, Marea Britanie
Ana-Maria DAHA, University of Essex, Marea Britanie
Roxana DUMITRACHE, London School of Economics and Political Science, Marea Britanie
ANDRA KORB, Coventry University, Marea Britanie
Roxana MASTOR, University of Groningen, Olanda
Vlad ONEȚIU, University of Sheffield, Marea Britanie
Ariadna PETRI, Universidad Complutense de Madrid, Spania
Dragoș POPESCU, King’s College London, Marea Britanie
Teodora REBRIȘOREAN, University of Salford, Marea Britanie
Laura RUXANDU, Oxford University, Marea Britanie
Octav-Emilian SANDU, University College London, Marea Britanie
Alexandra STĂNESCU, London School of Economics and Political Science, Marea Britanie
Andreea Țînț, Univerity of Aberdeen, Scoția

4. Rezultate finale. Beneficiarii Programului SMART Internships

 

CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂȚII

Laura Ruxandu este studentă în anul al II-lea la University of Oxford, Facultatea de Drept, specializarea Drept şi Drept Francez. Laura este unul dintre cei mai valoroși candidați ai programului „SMART Intrenships”, remarcându-se în domeniul academic prin câştigarea unor importante premii şi concursuri, unul dintre acestea fiind Premiul „Simmons & Simmons” pentru cele mai bune rezultate la examenele de Drept, anul I din University College, Oxford. Interesul deosebit pentru istoria şi trecutul României este demonstrat prin premiile obţinute în timpul liceului la diverse concursuri cu tematică istorică, precum și de Menţiunea la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie, obținută în clasa a VIII- a. A participat la numeroase simpozioane, proiecte culturale, competiții de dezbateri și îi este cunoscut modul de lucru într-o firmă de avocatură prin experiența de cercetare dobândită în vederea rezolvării cazurilor de natură juridică. Laura este de asemenea implicată în activități extra-curiculare, fiind Vice-președinte al Societăţii Studenţilor  Români de la University of Oxford.

Codrina Crețu este in prezent studentă în primul an a Facultății de Relații Internaționale și Studii Politice la University of Sheffield, Marea Britanie, universitate ce deține locul 66 în lume și locul 4 în Marea Britanie în domeniul studiilor politice. Are un interes deosebit pentru istorie și politică internațională, interes manifestat prin participarea la multiple conferințe „Model United Nations” de simulare a activității ONU și dezbateri pe teme aflate în prezent pe agenda ONU. Codrina este Președinte al Asociației Națiunilor Unite Sheffield, asociație ce numără peste 200 de membrii, fiind implicată în  numeroase activități organizatorice și sociale. De asemenea, Codrina a fost manager al proiectului „Business Ideas for the Future”, în cadrul căruia a conceput și dezvoltat un plan de afaceri care a fost desemnat câștigător și care a fost prezentat și la nivel internațional în timpul mobilității proiectului  în Rijeka, Croația.

Andra Korb a absolvit recent Relații Internaționale și Politică – cu onoruri – la Coventry University, Marea Britanie, teza sa de dizertaţie având ca tema eficienţa serviciilor de informații în protecția securității naționale. A fost Ambasador al Studenţilor Universităţii Coventry în cadrul Ambasadei României la Londra, coordonator al unui proiect al Atlantic Whale Foundation şi practicant la Ecocert Deutschland. Prin aceste activități si-a dezvoltat abilități foarte bune de comunicare, muncă în echipa și a dobândit experiența de a lucra concomitent în cadrul mai multor proiecte. Are cunoștințe avansate de limbă engleză și germană.

Roxana Mastor este studentă la University of Groningen, Olanda, unde urmează programul de masterat în „Drept Internaţional si Dreptul Organizaţiilor Internaţionale cu specializare în Drepturile Omului”. Are experiență  profesională într-o firmă de avocatură, în cadrul căreia a derulat cercetări și analize juridice specifice. Roxana are bune calităţi de critic literar şi redactor, revizuind articole de specialitate ca voluntar în cadrul revistei „Honours Review”. De asemenea a realizat o serie de lucrări cu referire la Drepturile Omului în context internaţional şi, mai cu seamă, în cel al securităţii  internaţionale.

Teodora Rebrișorean este absolventă a unui master în Informații și Securitate, la University of Salford, Marea Britanie. A finalizat studiile de licență în domeniul științelor politice la Universitatea Babeş-Bolyai cu lucrarea „Biserica Ortodoxă Română şi Statul Comunist”. În acest context, Teodora a studiat documente disponibile pe website-ul C.N.S.A.S., familiarizându-se astfel cu domeniul de activitate și procedurile de lucru ale Consiliului privind fosta Securitate. A lucrat în mediul diplomatic în perioada unui internship desfășurat la Institutul pentru Diplomație Culturală Berlin,  unde a interacționat cu președinți de stat, ambasadori și miniștri. De asemenea, Teodora a efectuat un stagiu de practică la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, unde a ajutat la organizarea arhivei primăriei, iar la Institutul Diplomatic Roman a participat la seminarii și discuții cu politicieni români. Are excelente abilități de promovare de evenimente la nivel înalt prin canale media si de marketing.

MINISTERUL ECONOMIEI

Alexandra Stănescu este studentă în anul al doilea în Management în cadrul prestigioasei London School of Economics and Political Science (LSE), unde studiază Economie, Finanțe, Contabilitate, Leadership și Comunicare. În cadrul LSE, ocupa funcția de Director de Relații Publice a Societății de Management și Strategie, după ce – în perioada studiilor liceale – a fost Președintele Consiliului Elevilor colegiului “Costache Negruzzi” din Iași și Vice-președintele Consiliului Județean al Elevilor. Entuziastă și comunicativă, fluentă în engleză și cunoscătoare de germană și spaniolă, Alexandra este unul dintre cei mai valoroși și plini de potențial stagiari SMART din promoția acestui an.

Lucian Crăciun este student în anul al doilea la un Master în Matematică, Cercetări Operaționale, Statistică și Economie la University of Warwick, una dintre cele mai valoroase universități de finanțe și economie din Marea Britanie. Olimpic național la matematică, fizică și informatică, Lucian si-a completat parcursul academic cu participări la cursuri și seminarii de economie și finanțe, design-ul piețelor și politici monetare organizate de Bursa de Valori București și University of Warwick, fiind totodată membru al Societăților de Economie și de Finanțe ale universității. Fluent în engleză și cu un bun nivel conversațional în franceză și italiană, Lucian își va putea pune în valoare cunoștințele variate și capacitatea de organizare impresionantă cu ocazia internshipului oferit în cadrul Ministerului Economiei.

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE

Alexandra Anton urmează programul masteral Învăţare, Medii de Învăţare şi Sisteme Educaţionale la University of Turku din Finlanda. Prin intermediul tezei de masterat pe care o realizează, Evaluarea în școlile primare. Ce face diferența dintre abordarea finlandeză și cea românească?, și-a propus să investigheze tematica evaluării elevilor încă din primii ani de școală din perspectiva factorilor de decizie și prin prisma practicilor profesorilor, ținând seama de caracteristicile culturale ale celor două țări europene. Anterior experienței de studii în străinătate, Alexandra a predat limba engleză tuturor grupelor de vârstă, de la preșcolari români și străini, la adulți corporatiști și profesori universitari, lucrând în instituții cu specific educațional și de training, atât de stat cât și particulare. În anul 2010, a înființat Spreading Education – ESL Centre, partener British Council în proiectul Global English, dobândind astfel experiență ca antreprenor în educație. La revenirea în țară, în anul 2012, în paralel cu desfășurarea studiului comparativ, a fost recrutată pentru o cercetare desfășurată de mediul non-guvernamental. Proiectul pe termen lung la care și-ar dori să contribuie îl reprezintă dezvoltarea unei școli românești autentice, după modelul SMURD – un model de eficiență și profesionalism, integrabil în sistemul de învățământ de masă și un reper pentru acesta, bazat pe principiul utilizării sustenabile a resurselor umane și materiale, axat pe abilitățile și nevoile de dezvoltare ale copiilor și profesorilor care o vor alcătui.

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECȚIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE

Iulia Anghelescu este studentă în anul al treilea la Facultatea de Drept din cadrul  Queen Mary University, Londra. A fost implicată în numeroase stagii în cadrul unor instituții precum Ambasada României la Londra, Sonali Gardens Legal Advice Centre sau Fundația „Sergiu Celibidache”. De asemenea, a fost redactor șef al revistei franceze a liceului și s-a implicat în organizarea conferințelor anuale de tip „Model United Nations”. In anul academic 2013-2014, Iulia va studia cu o bursă de mobilitate academică Erasmus  la prestigioasa Universitate Humboldt din Berlin. Vorbitoare fluentă de engleză, franceză și germană, ea studiază, în prezent, limba rusă.

Andreea-Doina Călbează a finalizat recent un program de masterat în studii europene la binecunoscutul Institut de Studii Europene al Université Libre de Bruxelles, cu o teză pe tema guvernanţei europene („Metoda Deschisă de Coordonare şi incluziunea socială”), precum şi unul în domeniul securităţii şi al relaţiilor internaţionale. A acumulat experienţă profesională în mediul de lobby bruxellez ca asistent de cercetare în cadrul organizaţiei European Composer and Songwriter Alliance şi al Institutului European de Relaţii Internaţionale. De asemenea, Andreea a desfășurat un internship la Ambasada României în Regatul Belgiei, precum și un stagiu remunerat în cadrul Consiliului Uniunii Europene, Unitatea de Politici sociale şi ocuparea forţei de muncă. Andreea vorbește fluent engleza și franceza și are cunoştinţe elementare de limba chineză, dobândite în urma unei experienţe culturale în China.

Vlad Onețiu este licențiat în Psihologie la University of Sheffield și masterand EuroPubHealth, în cadrul aceleași universități. A fost implicat în numeroase activități de voluntariat: a fost lider de proiect pentru „Flourish” (un proiect social dedicat persoanelor cu traumatisme cranio-cerebrale) și a lucrat în cadrul departamentului de cercetare privind dezvoltarea cognitivă de la University of Sheffield. Toate activitățile sale și studiile efectuate converg către un scop bine definit pentru cariera sa: asigurarea unor condiții socio-economice echitabile pentru persoanele cu vulnerabilitate crescută în societate.

Ariadna Petri este în prezent asistent universitar la Universitatea din Ierusalim. A absolvit două programe de masterat în drept internațional și în studii avansate de filozofie la Universitatea Complutense din Madrid, Spania.  Și-a susținut licența în relații internaționale și economie la Universitatea Westminster, Londra. A efectuat stagii de pregătire și cercetare în Mexic și Japonia și vorbește fluent engleza și spaniola. Stăpânește, de asemenea, franceza, germana și araba. Ariadna se pregătește, pe termen lung, pentru o carieră în negocieri internaționale.

MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI

Sergiu Bjola este în prezent student la University College London (locul 4 în topul celor mai prestigioase universități ale lumii), specializarea „Economics and Business with East European Studies” și a absolvit Scoala Europeana din München. Pe lângă rezultatele academice de excepție, Sergiu a fost implicat în diverse activități extra-curriculare (sport de performanță, organizații școlare/studențești, organizații românești in München/Londra). Vorbește fluent germana (nivel de vorbitor nativ) și engleza, are un bun nivel de franceză.

Mihnea Cătuți este absolvent al Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București și student în anul al II-lea la University of Bristol (locul 28 în topul celor mai prestigioase universități ale lumii), Facultatea de Drept și Știinte Sociale, specializarea Politică și Sociologie. A obținut recent Premiul School of Politics, International Studies and Sociology Award for year one joint honours Sociology cu cea mai bună medie din departamentul său în primul an de studii. Este interesat de relații internaționale și studii europene, acumulând experiență în acest domeniu prin participarea la conferințe de tipul Model United Nations, dar și prin organizarea unor conferințe tematice în cadrul universității ce au vizat schimbările climatice și dezvoltarea internațională. Printre activitățile extra-curriculare se numără baschetul de performanță, pe care l-a practicat, la nivel profesionist, între 2010 și 2012.

Octav-Emilian Sandu este student în anul IV la University College London, specializarea Computer Science. A lucrat ca asistent cercetător în cadrul acestei instituții. Alături de rezultatele academice deosebite, Octav s-a implicat ca voluntar în proiectele Garda Națională de Mediu în 2009, a participat la proiectul “Let’s do it, Romania!” în 2010 și la proiectul internațional Cicatrizando 2012.

Andreea Țînț este în prezent studentă în anul II la University of Aberdeen, specializarea International Relations and Economics și a absolvit liceul Leysin American School din Elveția. Pe lângă rezultatele sale academice remarcabile, Andreea a fost implicată în diverse proiecte extra-curriculare de-a lungul timpului, cum ar fi voluntariat pentru fundația Habitat for Humanity, British School of Bucharest și Federația Română de Baschet. A fost, de asemenea, vice-președintele secției de tineret la Cenaclul Literar Săgetătorul până în anul 2010, și este membră a IRSCA Gifted Education din 2008. Pe timpul liceului, Andreea s-a implicat activ în o serie de cluburi școlare, cum ar fi Model United Nations (cu participare în delegația Libiei la Haga), programul de leadership Ambassadors al Leysin American School și a primit o serie de distincții la sfârșitul liceului, printre care Trustee’s Award, acordat elevului care întruchipează cel mai bine principiile fondatoare ale școlii: realizări academice, activități în sprijinul comunității și o perspectivă internațională asupra problemelor mondiale. De asemenea, în 2005, editura Criterion Publishing a publicat primul roman al Andreei, urmat în 2006, 2007, 2009 si 2011 de alte patru romane și colecții de eseuri, apărute la diverse edituri. Totodată, Andreea are un nivel de vorbitor nativ de limbă engleză, este fluentă în franceza și spaniolă.

Leave a Reply