July 4, 2016

Procedura de aplicare

Picture12
Eligibilitate

  • Experiență academică internațională (cel puțin un semestru la o instituție de învățământ superior acreditată de peste hotare)*
  • Rezultate academice și extracurriculare deosebite
  • Motivație puternică pentru efectuarea unui internship în cadrul instituțiilor publice vizate

* Criteriu obligatoriu de eligibilitate

Picture13  Depunerea candidaturilor

Tinerii interesați de Programul „SMART Internships”:

  1. Vor completa o singură dată un formular online disponibil AICI

exclamation-sign Nu este necesară completarea acestui formular în cadrul ediție de toamnă a SI 2016.

2. Vor trimite:

  • Un CV actualizat (în limba engleză sau română)
  • O scrisoare de motivație (în limba română sau engleză, de cca. 500 de cuvinte) în care să prezinte argumentele care îi determină să candideze pentru internshipuri în cadrul instituțiilor publice vizate.

Picture15La adresa de e-mail haiacasa@proiecte.lsrs.ro, cu subiectul SMART Internship în [numele instituției vizate (dacă aplicați pentru un anumit departament în cadrul instituției respective, vă rugăm să treceți în subiectul e-mailului și numeledepartamentului)]*

Picture16*Sunt admise și candidaturile multiple.

Tinerii interesați să candideze pentru un internship la mai mult de o instituție publică, vor completa o singură dată formularul online și vor trimite candidaturi separate (CV și scrisoare de motivație) la aceeași adresă de contact (haiacasa@proiecte.lsrs.ro)Atât e-mailul, cât și scrisoarea de motivație vor conține numele instituțiilor publice vizate.

De exemplu, dacă un tânăr sau o tânără alege ca primă opțiune Institutul European din România, iar ca a doua opțiune Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, acesta/aceasta va trimite 2 e-mailuri DISTINCTE conținând CV și scrisoare de motivație către aceeași adresă de e-mail (haiacasa@proiecte.lsrs.ro). În caz contrar, nu vor putea fi luate în considerare ambele candidaturi, ci doar cea pentru care s-au trimis și primit CV și scrisoare de motivație.